stichting i piccoli holandesi

Stichting i piccoli holandesi stelt zich ten doel het uitvoeren te bevorderen van kleinschalen en onbekende (barok)opera’s, danwel opera’s in het algemeen, alsmede het uitvoeren van culturele producties op het gebied van muziek en (muziek)theater.
De stichting is opgericht om Marc Pantus in staat te stellen producties op te zetten en financieel te faciliteren. Sinds de oprichting produceerde de stichting onder andere twee aan Don Quichot gewijde knip-en-plak opera’s, enkele komische barokopera’s en een cd met boek gewijd aan Nederlandse liederen op teksten van Heinrich Heine, alsmede zijn Memoires, voorgelezen door Arnon Grunberg. In het Coronajaar 2021 produceerde de stichting een succesvolle kamermuziekversie van de derde acte van Wagners Parsifal. Deze productie wordt in 2022 en 2023 herhaald.
marc

In 2001 richtte bariton Marc Pantus i piccoli holandesi serious comedy & opera op. Oorspronkelijk puur gericht op komisch operarepertoire uit de achttiende eeuw. Sindsdien zong, ontwierp en regisseerde Marc Pantus in de pers bejubelde producties van Johann Adolf Hasse en Francesco Bartolomeo Conti. De producties waren o.a. te zien in het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht, op het Aqua Musica Festival te Amsterdam, het van Wassenaarfestival en het Voi-z Festival te Zwolle.
In 2021 ging een langgekoesterde wens in vervulling, de derde acte van Wagners Parsifal, bewerkt voor klein ensemble. Marc zong hierin twee rollen en verzorgde de regie en vormgeving (i.s.m. mezzosopraan Merlijn Runia). 

Marc Pantus

directeur/bestuurder

raad van toezicht

Lex Bohlmeijer

Journalist en radio 4-programmamaker

Lonneke Tausch

Hoofdredacteur Preludium

Annette van Heijer

Directeur Kersjesfonds